Accommodatie

Acommodatie

Baanonderhoud

  

Vóór het tennissen moeten bladeren, takjes en eventuele andere vervuiling verwijderd worden. Dit om te voorkomen dat vervuiling in de mat doordringt en verstopping veroorzaakt.

Na het spelen moeten de banen geveegd worden. Hiervoor is een speciaal veegnet aangeschaft, cleansweep geheten, en een paar rubberen harken . De cleansweep hangt in het berghok en moet na gebruik daar worden terug gehangen. De cleansweep wordt op dezelfde manier gebruikt als de veegnetten. Takjes en bladeren blijven in de cleansweep hangen en kunnen zo gemakkelijk verzameld worden. (Als de banen nat zijn heeft het vegen geen zin en alleen dan kan dit achterwege blijven).

Als er regelmatig geveegd wordt kan vegen zowel met de borstel als met het net gebeuren. Om er voor te zorgen dat de infill zoveel mogelijk op het speelvak blijft moet er geveegd worden in cirkels van buiten naar binnen en ruim rond de baan.
• Je begint dus op de plek waar het net hangt langs de “achterdraad”,
• dan door het midden van de ruimte tussen de beide banen naar het net,
• bij het net oversteken tot aan de draad (stoelen ff wegzetten),
• langs de zijkant terug naar de startplek en vervolgens de volgende ronde, totdat je het hele speelveld van jouw baanhelft hebt gehad.

Zijn er vragen over het baanonderhoud meld je ​dan ​bij het secretariaat. Constateer je beschadigingen, vervuiling of iets dergelijks geef deze dan via tvk.secretariaat@gmail.com ​door ​zodat er snel iets aan gedaan kan worden.